FITNESOLJUPCI, PROBAJTE CIMET U KAVI UMJESTO ŠLAGA I ŠEČERA

Kada pijete kavu, zamijenite šećer i šlag sa žličicom cimeta i uštedite oko 70 kalorija te ubrzajte svoj metabolizam.

Ušteda kalorija nerijetko se može postići uz malo kreativnosti. Ako, primjerice, zamijenite šlag i šećer (oko dvije čajne žličice) sa žličicom cimeta, to vam može uštedjeti do 70 kalorija po šalici. Čini se da taj specijalni začin može promijeniti vašu rutinu “kafenisanja”.

Začinite svoj život

Jedno je istraživanje pokazalo da pola žličice cimeta na dan može značajno smanjiti razine šećera u krvi, trigliceride, LDL kolesterol i ukupnu razinu kolesterola u ljudi s dijabetesom tipa 2. No za one koji ne moraju tako ozbiljno brinuti o razini inzulina, pokazalo se da cimet pruža mnoge blagodati:

  • Cimet može smanjiti brzinu po kojoj se želudac prazni nakon obroka, što može pomoći pri kontroli naglih uspona i padova razina šećera u krvi. Ublažavanje tih skokova šećera može teoretski smanjiti žudnju za hranom.
  • Cimet može poboljšati učinak antioksidanasa iz hrane koji pomažu tijelu da se obrani, jačajući imunološki sustav.
  • Dodatne sugerirane zdravstvene pogodnosti uključuju oslobađanje od kongestije, smanjivanje ukočenosti u mišićima i zglobovima, neutraliziranje upale, potporu probavi te također i jačanje funkcija mozga. Pokazalo se da taj superzačin također stimulira cirkulaciju.
  • Želite još jedan razlog zašto biste trebali stavljati cimet u kavu? Onaj drugi zaslađivač kave- šećer- povezuje se s dobitkom kilograma, dijabetesom te može također biti i “otrovan”. Eto vam dobrog razloga da spojite kavu i cimet!

Link na puni članak.

Recommend
Share
Tagged in
Leave a reply