HARD BODY PREHRANA

Branimir Dolibašić
Hard Body Diet Coach
Više…

HARD BODY je cjelovit koncept promjene i osobnog napretka kroz originalni program vježbanja na koji se nadovezuje HARD BODY plan prehrane. Prehrana i tjelovježba su dva kraja potrebe istog tijela, stoga smo stručno iskustvo i uspješne rezultate kineziologa i nutricionista spojili u jedinstven program.

„ Exercise is the King, nutrition is the Queen, put them together and you have a kingdom.”

Sadržaj programa utjelovljuje plodove dugogodišnjeg rada, vođenja i savjetovanja domaćih ljudi, primjeren našoj svakodnevici, lokalnoj hrani, navikama i načinu života. HARD BODY plan prehrane skrojen je prema znanstvenim kriterijima tako da ciljano podrži prehrambene potrebe za HARD BODY program vježbanja, i unaprijeđen u svom drugom izdanju da bude jednostavan i praktičan za primjenu.

Budući donosi znanja kako prilagoditi prehranu načinu života i tjelesne aktivnosti, HARD BODY polaznika usmjerava na trajno zadržavanje zdravih navika i postizanje zdrave ravnoteže. Tako ovaj originalni koncept nadilazi jednokratnu primjenu i šablonske dijete, te zamke yoyo dietinga.

Zdrava prehrana u osnovi daje odgovor na pitanje ravnoteže unosa hrane i potrošnje energije, tako da hrana prati tjelesne aktivnosti i radi za vaše zdravlje, a ne protiv vas.

Nekom će za postizanje uravnotežene prehrane možda biti potrebno krenuti gotovo od početka, ako se treba osloboditi junk food i neurednih prehrambenih navika. Drugi možda već znaju mnogo toga, i samo trebaju određena fina podešavanja da bi konačno uravnotežili prehranu.

Idealan način za precizno određivanje osobnog profila prehrane je nutrigenomika, jer u prehrani ne vrijedi princip „jedna veličina za sve„, svaki čovjek je poseban pa je potrebno individualno podešavanje, primjereno vlastitim tjelesnim mjerama i željenom cilju transformacije. Brojna istraživanja potvrđuju da je za uspješan rezultat promjene načina života najbolje kada se prehrana i tjelesna aktivnost mijenjaju zajedno.

HARD BODY je okvir uravnotežene prehrane koji kroz lako usvojive smjernice i savjete omogućava izvući maksimalne rezultate iz vježbanja u HARD BODY programu.

Koji je moj idealan način prehrane?

Kada slušam svoje tijelo i dajem mu hranu na osnovu racionalne potrebe, u količini koja dostaje podmiriti energiju i hranjive tvari za moj jedinstveni način života, u redovitim obrocima biranim da sadrže ne jednu, nego bogatstvo različitih namirnica, boja i okusa. I kada sve to skupa s užitkom blagujem, znajući da ste za svoje zdravlje činim nešto dobro, svaki put kad na kraju odložim žlicu, vilicu, nož i čašu.

Sve to staje u 4 riječi poruke „redovitost, uravnoteženost, raznolikost, umjerenost”.

****

„ redovitost, uravnoteženost, raznolikost, umjerenost”

Ova 4 postulata (R.U.R.U) dobro sažimaju vrijednosti zdrave prehrane, primjenjiva su za sve i olakšavaju uspješan odgovor na svakodnevni životni zadatak –što ću danas jesti?

Odgovor zdrave prehrane je uvijek integracijski – hranu

biram da odgovara razini tjelesne aktivnosti, mom životnom stilu, mojim mislima i osjećajima koji to sve prožimaju. Sve to čini ono što jesmo, i nije moguće jedno izdvojiti za posvetiti se, a da bi ostalo zanemarili. Stoga je važno gledati život kao cjelinu, i poštivati njegove sastavne dijelove, nastojati postići najbolje od sebe.

Hard Body recepti